Hoții pretind că sunt ofițeri și trimit înștiințări prin e-mail.

Poliția a primit mai multe plângeri în care oamenii spuneau că au primit email-uri false în care li se cereau bani.

Infractorii se recomandau ca fiind de la Europol, Interpol, FBI sau Poliția Română și trimiteau email-uri în care le spuneau victimelor că au de plătit o amendă pentru că ar fi intrat pe site-uri periculoase, cu caracter sexual explicit cu minori.

Mesajul de atenționate al Poliției

„Niciodată nu este prea târziu să ne protejăm de tot ce înseamnă FAKE! PolițiaRomână nu trimite astfel de mail-uri! Recomandăm să nu dați importanță unor astfel de mesaje, mail-uri sau orice altă abordare similară. Sesizați-ne dacă ați suferit vreo vătămare a intereselor legitime”, se arată într-o postarea a Poliției române.

Autorii mailului fals se prezintă polițiști și cer plata unor amenzi, după ce victimele ar fi accesat site-uri cu caracter sexual.

Victimele sunt amenințate inclusiv că numele lor va apărea la televizor: „Veți fi înregistrat ca infractor sexual și, așa cum indică procedura de urgență, informațiile dumneavoastră vor fi transmise asociațiilor care luptă împotriva pedofiliei și mai multor canale naționale de televiziune pentru o difuzare masivă, astfel încât familia dumneavoastră, rudele dumneavoastră și întreaga Franță să știe ce faceți în fața calculatorului”.

„Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli… Traducerea a dat eroare. Să auzim doar de bine!”, adaugă Poliția în postare.

Un nou tip de fraudă pe internet: Citații false de la Poliție, Europol sau FBI prin care victimele sunt puse să plătească amenzi

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și