Meda Andrei, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a oferit mai multe detalii cu privire la temperaturile extreme, pentru B1 TV.

Val de caniculă în România, maxime extreme de 40 de grade
„Vom avea temperaturi mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă (…) În general, maximele termice se vor situa între 35 și 39 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că în partea de sud a țării vom avea și valori de temperatură de 40, poate 41 de grade.

În zonele în care vom avea temperaturi ceva mai plăcute vor fi cele de munte, estul Transilvaniei, nordul Moldovei și litoralul.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 32 de grade (…) din cauza umidității ridicate din atmosferă disconfortul termic va fi mult amplificat”, a explicat meteorologul ANM, pentru B1 TV.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26 iulie – 1 august 2021
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nord-vest, iar în restul teritoriului va fi deficitar, mai ales în regiunile sud-vestice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și