Jurnalistul Duncan Larcombe, ├«n v├órst─â de 37 de ani, este acuzat c─â i-a pl─âtit peste 23.000 de lire, lui John Hardy, ├«n v├órst─â de 43 de ani, un fost instructor al prestigioasei academii militare Sandhurst, ┼či so┼úiei sale, Claire, ├«n v├órst─â de 39 de ani, ├«n schimbul unor informa┼úii nespecificate despre familia regal─â.

"Din 10 februarie 2006 p├ón─â ├«n 15 octombrie 2008 se presupune c─â 34 de pl─â┼úi au avut loc, beneficiarii fiind John Hardy ┼či Claire Hardy, ating├ónd o sum─â de 23.000 de lire pentru informa┼úii mai ales despre familia regal─â sau Sandhurst" au transmis serviciile parchetului.

O a patra persoan─â, Tracey Bell, o fost─â asistent─â la centrul medical al Sandhurst, ├«n v├órst─â de 34 de ani, a fost de asemenea inculpat─â pentru corup┼úie.Aceasta este suspectat─â c─â a primit 1.250 de lire, ├«ntre octombrie 2005 ┼či iulie 2006 pentru informa┼úii care au dus la cinci articole despre Sandhurst ap─ârute ├«n The Sun, cotidianul cel mai v├óndut ├«n Marea Britanie apar┼úin├ónd lui Rupert Murdoch, conform parchetului.

Prin┼úul William, pilot de elicopter ├«n cadrul unit─â┼úii de cercetare ┼či salvare a Royal Air Force, ┼či-a primit formarea la Sandhurst, ├«n sudul Angliei, din ianuarie p├ón─â ├«n decembrie 2006. Fratele s─âu mai mic, prin┼úul Harry, s-a aflat la Sandhurst ├«ntre mai 2005 ┼či aprilie 2006.
Harry, care este copilot artilerist pe elicoptere Apache, a fost trimis de două ori în Afganistan.

Cele patru persoane inculpate vor apărea în faţa tribunalului Westminster din Londra la 8 mai.
Aceste inculp─âri intervin pe fondul opera┼úiunii Elveden, o anchet─â declan┼čat─â ├«n urma scandalului intercept─ârilor telefonice practicate de News of the World, fostul tabloid al lui Rupert Murdoch.

Jurnalul este suspectat că a interceptat convorbirile a sute de persoane, celebrităţi sau anonimi, pentru a obţine exclusivităţi la începutul anilor 2000.

Citește și

loading...