Intenția părintelui Helmut Guggemos, de 45 de ani, fusese comunicată pe pagina web a bisericii, care afirma însă că motivul era legat de starea lui de sănătate. Realitatea — prezentată chiar de prelat — era însă că este îndrăgostit de o femeie din nordul Germaniei, cu care vrea să întemeieze o familie.

Mărturisirea lui publică a fost ascultată într-o liniște absolută, iar aplauzele din final l-au emoționat în mod deosebit pe (deja) fostul preot.

"Mă simt fericit și ușurat întrucât pot să recunosc în mod deschis și cinstit sentimentele pentru femeia pe care o iubesc", a declarat Helmut Guggemos, într-un interviu pentru "Lindauer Zeitung", subliniind că susținerea credincioșilor i-a dat încredere. "Dacă s-ar fi putut să fiu paroh cu soție și familie, fără îndoială că aș fi rămas în continuare", a adăugat el.

Acesta este al doilea caz din ultimul an în care o biserică de pe malul Lacului Boden (din sud-vestul Germaniei) își pierde parohul din cauza unei iubiri lumești. În octombrie 2014, Martin Steiner și-a părăsit parohia din Wasserburg, la numai zece kilometri de Weissenberg, pentru a se căsători. El nu și-a luat însă la revedere de la credincioșii bisericii sale, care și-au exprimat înțelegerea față de cele întâmplate, dar au deplâns faptul că fostul paroh nu le-a lăsat datele lui de contact.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și