Astfel, Simonsen a citat din analizele doctorului Åge Simonsen care a ajuns la concluzia că majoritatea preluărilor de copii s-au bazat pe opinia subiectivă a asistenților sociali.

De altfel, el și-a emis părerea și cu ajutorul observațiilor avocatei Thea Totland care susține că multe dintre cazurile de acest gen se bazează pe judecăți subiective, dar și pe standarde pe care mulți nu le pot atinge.

Politicianul face referire și la profesoara Marianne Skånland care a scris un articol cu 69 de motive pentru care copiii au fost luați de la părinți de către Barnevernet.

Printre cele mai ridicole se numără faptul că mama nu a făcut omletă bună și nu a tăiat pâinea în felii destul de subțiri, copilul se uită foarte atent la străini, deci nu e atașat de mamă, copilul se uită în direcția nepotrivită când tatăl îl spală, mama o lasă pe bunică să îi ducă pe copii la și de la psihoterapie, semnalând că pune interesele sale mai presus de cele ale copilului și faptul că bunica vrea să își îmbrățișeze nepotul, creând, astfel, un atașament excesiv.

Simonsen acuză și faptul că părinții nu au parte de un tratament corect în justiție, subliniind că nu își primesc niciodată copiii înapoi, motivarea fiind legată de integrarea în noul loc și readaptarea în sânul familiei va fi dificilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet