Profesorul Ştefan Lupu, 59 de ani, este cadru didactic la Liceul de Artă din Brăila de mai bine de 3 decenii şi predă muzica instrument violă şi violoncel. Cu o activitate pe reţeaua de socializare Facebook destul de intensă, profesorul brăilean iese în evidenţă cu un comentariu la un articol ce vizează dreptul elevilor de folosire a telefoanelor mobile la şcoală.

O organizaţie a elevilor a făcut câteva propuneri Ministerului Educaţiei în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile elevilor. Consiliul Naţional al Elevilor, una din organizaţiile de elevi din România vrea să modifice Statutul elevului, care va face parte din noua lege a Educaţiei şi care ar urma să fie finalizat în primăvară.

Enervat la culme de aceste propuneri, Ştefan Lupu a comentat articolul, venind "cu o contra-propunere la presupusul drept al folosirii telefoanelor mobile în şcoală de către elevi", şi anume "dreptul profesorului de a purta arma în şcoală". Totodată dascălul brăilean transmite şi un mesaj Ministrului Educaţiei, Adrian Curaj.

"Fără glumă! Sunt şi eu unul din cei care se tem de „ziua de mâine” a şcolii româneşti! Aşa că îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul „drept” al folosirii telefoanelor mobile în şcoală de către elevi - este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în şcoală! De ce? veţi întreba... Pentru a-l împuşca pe „elevul” care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea!

O să credeţi că sunt nebun! Foarte bine! În acest caz, un consult psihiatric de specialitate este necesar - înaintea celui destinat profesorilor - pentru elevii de minim 16 ani, tocmai pentru ca profesorii să adopte un comportament corespunzător vizavi de anumite reacţii!... Dar citiţi şi opiniile cu totul la obiect emise de (aproape) toţi comentatorii acestui articol! Eu mai am 5-6 ani până la pensie şi - credeţi sau nu - vreau să ies din şcoală teafăr şi nevătămat („cu toate ţiglele pe acoperiş”)!... Domnule Ministru al Educaţiei Naţionale, aveţi un nume predestinat! Încercaţi să nu-l faceţi de ruşine!... La mulţi ani şi multă minte cui trebuie!...” a scris dascălul pe Facebook.

Contactat telefonic, inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Brăila a declarat că ştie despre comentariul profesorului şi că instituţia de învăţământ este cea care trebuie să analizeze comportamentul dascălului. "Şcoala este cea care analizează orice abatere disciplinară a unui cadru didactic. Directorul trebuie să se sesizeze, iar consiliul de administraţie trebuie să îl aducă pe domnul profesor la o discuţie", a declarat pentru Adevărul, Cătălin Canciu inspector şcolar general, potrivit adevarul.ro.


Profesorul Ştefan Lupu a precizat la România TV că îşi asumă cele scrise pe reţeua de socializare şi că îşi cere iertare elevilor şi colegilor săi.

"În primul rând, la mine la clasă chiar dacă vin cu telefoanele mobile, nu am niciun motiv să mă leg de chestia asta, atâta timp cât nu sunt folosite. Dacă e nevoie într-o situaţie specială, elevul cere voie, se ridică, cere voie să iasă afara şi vorbeşte. Asta face la mine la liceu. Încă o dată vreau să vă spun, eu am scris ce am scris, dar asta nu înseamnă că reacţionz violent la un fleac. Sunt cât se poate de ponderat din punct de vedere psihic şi chiar, având în vedere că am devenit fără voie erou naţional, o să mă duc să-mi fac un control de specialitate la o unitate de psihiatrie. În rest, am mai scris acolo, am mai făcut un apel şi la domnul ministru Adrian Curaj şi i-am spus că poartă un nume predestinat şi acest nume ar trebui să-i dea imboldul de a face o lege care să ţină cel puţin o generaţie, adică 25- 30 de ani. Afirmaţia îmi aparţine, o regret cu tot sufletul şi îmi cer iertare acelor elevi buni şi părinţilor elevilor dar şi colegilor mei, pe care, i-am pus într-o situaţie proastă", a explicat dascălul.

Citește și

loading...