Bancomatele elvețiene au fost atacate de peste 36 de ori în ultimii 2 ani, iar în majoritatea cazurilor autorii au scăpat și nu au mai fost prinși. Miercuri, autorul unui astfel de atac - cetățeanul român - a apărut pentru prima dată în fața Curții Penale Federale din Elveția și a fost condamnat.

În data de 12 decembrie 2019, în timpul nopții, doi cetățeni români au fixat un dispozitiv exploziv pe un bancomat aflat la parterul unei clădiri din orașul Sevelen și au declanșat o explozie puternică. Bancomatul a fost aruncat în aer, iar fațada clădirii a fost avariată. Autorii atacului au pus în pericol, cu bună știință, viața și integritatea a 30 de locuitori ai clădirii, precum și viața trecătorilor, a susținut procurorul elvețian. Daunele provocate s-au ridicat la peste 100.000 de franci.

Bancomatul a fost distrus în urma exploziei. Seiful s-a deformat, dar nu a cedat, iar atacatorii au luat banii găsiți în cutia superioară de bani, fugind cu aproximativ 126.000 de franci. Bărbatul condamnat miercuri a fost prins în iunie 2020 în Austria, iar apoi extrădat, existând pe numele lui un mandat internațional de arestare. Complicele său a fost capturat în Danemarca câteva zile mai târziu, pe 16 iunie 2020. Extrădarea lui în Elveția a fost aprobată, însă apoi amânată pentru a fi judecat în Danemarca, unde a fost și condamnat la mai mulți ani de închisoare în aprilie 2021.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și