"Autorităţile de frontieră din cadrul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca au descoperit, ascunse în bagajele unui cetăţean român, monede şi lingouri susceptibile a fi din aur şi argint, în greutate totală de aproximativ 2.700g, pe care bărbatul a încercat să le scoată ilegal din România. În data de 01.09.2020, în jurul orei 12.30, la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager pe ruta Cluj-Napoca - Munchen - Doha - Filipine, cetăţeanul român S.Z., în vârstă de 43 de ani", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de Poliţia de Frontieră.

Bunurile, printre care şi 70 de monede, au fost ascunse în laptop, telefon, portofel şi în bagajul de cală.

"La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei. Astfel, au fost descoperite, disimulate în laptopul, telefonul, portofelul, dar şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 2700g metal galben şi metal alb, susceptibile a fi din aur, respectiv argint", se mai arată în comunicat.

Bărbatul susţine că are documente de provenienţă a bunurilor, însă acestea au fost ridicate în vederea expertizării.

"Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat bunurile pe parcursul mai multor ani şi deţine documente de provenienţă pentru obiectele descoperite în urma controlului efectuat. Deoarece bunurile susceptibile a fi aur şi argint nu au fost declarate şi depăşesc valoarea plafonului vamal admis, acestea au fost ridicate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca, urmând a fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării. Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări în cauză sub aspectului săvârşirii infracţiunii de tentativă la contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. a din Legea nr. 86/2006, privind codul vamal al României", mai menţionează comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet