Azi-noapte, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, conducând o autoutilitară marca Peugeot Boxer, având numere de înmatriculare specifice Poloniei.

La controlul de frontieră efectuat în cooperare cu autoritățile maghiare, colegii noștri au descoperit, în compartimentul de marfă al mijlocului de transport un loc special amenajat (perete dublu), în care se aflau doisprezece cetăţeni străini. La verificarea documentelor mașinii, colegii noștri au constatat că autovehiculul a fost radiat din circulație de către autoritățile din Polonia în ianuarie 2022.

Mașina și persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că toți cei 12 sunt cetăţeni din Bangladesh și au intrat legal în România, având permise de muncă.

Cu toții intenționau să ajungă în Italia, dar pentru că nu dețineau documente legale în acest sens, au încercat să iasă ilegal din țara noastră.

Cei 12 cetățeni străini sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată pe numele cetățeanului român, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și