Poliția britanică a anunțat arestarea a încă două persoane, una de cetățenie român, care ar avea legătură cu traficul de persoane și implicit cu cazul celor 39 de imigranți ilegali vietnamezi morți.

Gheorghe Nica a fost arestat pe aeroportul din Frankfurt de autoritățile din Germania și de Agenția naţională britanică de luptă împotriva criminalităţii. Românul era căutat în baza unui mandat european de arestare.

Românul locuiește lângă Grays, în imediata apropiere a parcului industrial unde a fost abandonat camionul cu imigranți ilegali vietnamezi morți.

Gheorghe Nica este acuzat de uciderea celor 39 de imigranți intrați clandestin în Marea Britanie. Un alt cap de acuzare emis pe numele românului este cel de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei.

De asemenea, britanicii au arestat și o altă persoană în vârstă de 22 de ani pe care au pus-o sub acuzare pentru ucidere.

Multe dintre victimele descoperite de autoritățile din Marea Britaniei proveneau din centrul Vietnamului, o regiune afectată puternic de sărăcie. Multe astfel de persoane aleg să treacă ilegal granițele statelor din Europa pentru a câștiga mai mulți bani și pentru a-i trimite rudelor rămase în Vietnam.

Pe data de 23 octombrie 2019, polițiștii britanici descopereau 39 de imigranți ilegali vietnamezi morți în semiremorca frigorifică a unui camion, parcat într-un parc industrial din Grays.

Inițial, poliția britanică l-a arestat pe nord-irlandezul Mo Robinson (Maurice Robinson pe numele său complet), șoferul camionului frigorific, care ulterior a recunoscut că a conspirat împreună cu alte persoane pentru a ajuta imigrații ilegali să ajungă în Marea Britanie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet