Se pare că tânărul, care a venit însoţit de alţi doi prieteni, un băiat şi o fată, nu a mai avut răbdare şi s-a avântat direct în apa rece a mării, a cărei valoare termică nu depăşea 7 grade. Cei care îl caută iau serios în calcul varianta unui şoc hipotermic după ce ar fi înotat aproximativ 200 metri. Când l-au pierdut din ochi, însoţitorii au sunat de urgenţă la 112.

Conform reprezentanţilor ISU Dobrogea, anunţul cu privire la incident a fost făcut la ora 17.30, iar scafandrii au început căutările la aproximativ jumătate de oră. Militarii au sistat căutările în jurul orei 21.30, odată cu căderea serii. „În dimineaţa de marţi, 15 aprilie, la ora 09.40, căutările au fost reluate. Mai multe echipaje de scafandrii caută acum persoana dispărută. Ne ajută şi Garda de Coastă”, a declarat pentru Glasul Maramureşului, Liliana Musuret, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Purtat de curenţi spre Năvodari?

Militarii constănţeni au confirmat faptul că tânărul căutat acum în apele Mării Negre este maramureşean. „Din informaţiile deţinute de noi în acest moment, tânărul este din Maramureş. Căutările au fost reluate în această dimineaţă”, a precizat Liliana Musuret din cadrul ISU Dobrogea. Specialiştii spun că există posibilitatea ca trupul tânărului să fi fost purtat de curenţi spre Năvodari.

Căutările au fost sistate pentru a doua zi la rând în urma unei alerte de furtună pe mare.

Victima se numeşte Andrei Bălan, e din Baia Mare, are 25 ani. Tânărul a fost absolvent al Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu" din municipiu, iar prietenii îi spuneau Andrash. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și