În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că şoferul, un tânăr de 22 de ani, din comuna Strâmtura, avea o alcoolemie de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vorbim atât de des despre faptul că libertatea fiecăruia este până acolo unde se încalcă libertatea celuilalt şi totuşi, uităm că atunci când urcăm la volan sub influenţa băuturilor alcoolice încălcăm dreptul celorlalţi participanţi la trafic de a conduce în siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri identifică zilnic şoferi care conduc în stare de ebrietate. Mai mult, în ultima perioadă au fost puse în aplicare mai multe mandate de executare a pedepsei închisorii, ca urmare a comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Cu toate acestea, unii aleg în continuare să urce la volan după ce au consumat alcool. Alţi doi bărbaţi, depistaţi ieri în timp ce conduceau în stare avansată de ebrietate, riscă să îşi piardă libertatea.

În jurul orei 17.45, poliţiştii rutieri au observat că un autoturism condus pe D.N.1C, pe raza localităţii Lăpuşel, trecea sinuos de pe o bandă pe cealaltă. Poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire, însă şoferul şi-a continuat deplasarea. S-a procedat la urmărirea acestuia până în localitatea Hideaga. La volan a fost identificat un băimărean de 55 de ani, care prezenta halenă alcoolică. Datorită stării avansate de ebrietate, bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să dispună măsuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet