Tânărul împreună cu logodnica sa plecaseră din Sighetu Marmaţiei şi voiau să ajungă la o rudă din Rovinari. Numai că GPS-ul i-a îndrumat pe Transalpina, varianta cea mai scurtă a drumului, potrivit B1TV.

”A ignorat semnalizările care indicau că drumul este închis circulaţiei şi a reuşit să urce până la 7.10 km de cabană după ce maşina sa a rămas blocată în zăpadă”, a explicat Cosmin Jurcovăţ, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Alba.

Speriaţi, cei doi tineri au sunat la 112.

”O echipă mixtă formată din salvamontişti şi jandarmi au intervenit pentru soaterea şi deszăpezirea şi recuperarea persoanelor şi autoturismelor. Au trecut de toate trei semnele, nu au văzut nimic. Oricât ar fi de echipate maşinile, nu se poate merge pe Transfărăgăşan şi Transalpina iarna”, şef salvamontul Alba, Lucian Forda.

În ultimele 24 de ore alţi 7 turişti au rămas blocaţi pe acelaşi drum, în timp ce se îndreptau spre Obârşia Lotrului.

Circulaţia pe tronsonul pe care s-au blocat turiştii este închis în perioada 15 noiembrie 2013-15 martie 2014, perioadă în care traficul în zonă nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă din cauza vremii.

Potrivit poliţiei, cei care nu respectă restricţia impusă în astfel de cazuri, vor fi sanctionaţi cu amendă între 6 şi 8 puncte, ceea ce echivalează cu o sumă cuprinsă între 480 şi 640 de lei.

Totodată, şoferii ar putea rămâne fără permise pentru următoarele 60 de zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet