Interlopul este bursier la matematică în ultimul an, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj. Pentru practică, s-a înscris la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Turda. De regulă, la clasă se afla sub permanenta supraveghere a unui profesor. Luna trecută, însă, una dintre profesoare a intrat în concediu medical, iar el i-a ţinut locul. După două zile singur la catedră, printre elevi au început să circule zvonuri despre trecutul profesorului. Vestea i-a înfiorat pe părinți.

„Am aflat de la o colegă de matematică faptul că are în asistenţă un student al facultății de matematica. Asista la orele ei. Când o colegă de a noastră s-a îmbolnăvit, nu ştiu să vă spun a cui a fost propunerea de a-l aduce pe acest domn să predea. Pe principiul că ştie matematică pentru că este student şi nu s-a găsit un alt profesor de matematică care să înlocuiască titularul la catedră. N-am ştiut cine este. Cu catalog, cu acces la datele din catalog. În a treia zi, după prima sau a treia oră, părinţii au sunat la conducerea şcolii şi în momentul respectiv domnul a fost retras de la catedră”, a declarat o profesoară ajunsă colegă de catedră cu interlopul, potrivit observatornews.ro.

Ovidiu Vancea a fost cercetat pentru tentativă de omor după un atac cu grenadă la o pizzerie din Turda, la începutul anilor 2000. Bărbatul a petrecut 22 de luni în arest, dar apoi a fost achitat. Mai mult, a primit despăgubiri pentru timpul petrecut după gratii. În 2012, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Ulterior, pedeapsa i-a fost majorată la 10 ani. În prezent, bărbatul are cazierul curat şi are dreptul să îşi efectueze practica în orice şcoală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și