Deoarece tratamentele dentare specializate sunt de multe ori costisitoare, multi oameni decid sa ia problema in propriile maini si sa apeleze la metode casnice de indepartare a tartrului. Din fericire, insa, medicina alternativa ofera numeroase mijloace de abordare pe cale naturala a acestei probleme.

In continuare ne vom concentra atentia asupra celor mai eficiente doua metode casnice de indepartare a depozitelor de tartru. Niciuna dintre cele doua solutii propuse nu presupune folosirea de ingredienti toxici sau agresivi.

Exista mai multi factori care se fac responsabili pentru acumularile si depunerile de tartru, cea mai comuna cauza fiind igiena orala precara. Ignorarea problemelor legate de tartru poate duce la complicatii precum infectii sau parodontita.

Aceste remedii casnice asigura o indepartare rapida a tartrului, si asta cu un minimum de efort. Principalul lor avantaj consta in faptul ca nu implica niciun fel de riscuri sau efecte adverse. Sunt metode perfect naturale si sigure.

Igiena orala necorespunzatoare datorata periajului incorect sau insuficient, respectiv nefolosirii atei dentare, duce in timp la formarea placii dentare. Intarirea acestei placi depozitare are ca rezultat formarea tartrului dentar. Placa depozitara dentara nu numai ca este inestetica, ci favorizeaza si aparitia respiratiei urat mirositoare. Remediile prezentate, insa, vizeaza toate aceste aspecte.

Remediul 1

Tot ce trebuie sa faci este sa mesteci un varf de lingurita de seminte de susan fara sa le inghiti. Dupa aceea, efectueaza un periaj uscat. Semintele de susan au un efect abraziv care elimina placa bacteriana de pe dinti.

Remediul 2

Presara pe periuta de dinti putina sare de mare, apoi efectueaza un periaj viguros. Dupa periaj, clateste gura cu apa rece. Pentru rezultate optime, repeta procedeul de 2-3 ori pe saptamana.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet