Incidentul s-a produs în jurul orei 3,50, iar la sosirea forţelor de intervenţie, ursul încă era prezent în apropierea gospodăriei şi a fost alungat în pădure.

"Jandarmii montani au rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona şi a se asigura că pericolul nu mai este iminent. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat doar pagube materiale, respectiv a distrus o porţiune din gardul împrejmuitor al locuinţei. Prezenţa animalului sălbatic în zonă este constatată frecvent de către apelant, mai ales pe timpul nopţii, anul trecut atacându-i şi animalele domestice din gospodărie", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru.

Locuitorii comunei Bicaz Chei au fost înştiinţaţi prin RO-ALERT despre prezenţa ursului în localitate.

De la începutul anului şi până în prezent, jandarmii nemţeni au fost alertaţi şi au intervenit la opt sesizări făcute prin apel la 112, care semnalau prezenţa urşilor în apropierea gospodăriilor.

În cinci situaţii, atacul urşilor s-a soldat cu pagube materiale, iar în alte trei cazuri a fost semnalată doar prezenţa acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet