├Än data de 2 decembrie a.c., poli╚Ťi╚Ötii de frontier─â din cadrul Serviciului Teritorial al Poli┼úiei de Frontier─â Satu Mare au desf─â┼čurat o ac╚Ťiune pe linia combaterii migra╚Ťiei ilegale. Astfel, ├«n jurul orei 09.00, ace┼čtia au depistat pe raza localit─â╚Ťii Pele╚Ö, jud. Satu Mare, la aproximativ 25 metri de linia de frontier─â, o persoan─â de origine asiatic─â ce se ├«ndrepta spre frontiera cu Ungaria. Persoana, care nu-╚Öi justifica prezen╚Ťa ├«n zona de frontier─â, a fost condus─â la sediul institu╚Ťiei pentru cercet─âri.

Din primele verific─âri, poli╚Ťi╚Ötii de frontier─â au stabilit c─â este vorba despre cet─â╚Ťeanul vietnamez Thai P., ├«n v├órst─â de 21 de ani. T├ón─ârul a intrat legal ├«n ╚Ťara noastr─â ╚Öi are viz─â de munc─â. ├Äns─â ├«n urm─â cu trei zile a mai ├«ncercat s─â ias─â din ╚Ťar─â pe la un alt punct de trecere a frontierei rom├óno-ungare, ├«ns─â nu i s-a permis ie╚Öirea ├«ntruc├ót nu posed─â viz─â Schengen.

├Än cauz─â, poli╚Ťi╚Ötii de frontier─â efectueaz─â cercet─âri sub aspectul s─âv├ór╚Öirii infrac┼úiunii de tentativ─â de trecere frauduloas─â a frontierei de stat, iar la final vor fi dispuse m─âsurile legale ce se impun.

Citește și

loading...