Unele telefoane, tablete sau computere pot provoca înroşirea pielii, mâncărimi, vezici sau chiar umflături. Potrivit ziarului medical Pediatrics, s-a constatat că erupţia cutanată persistentă a unui băiat de 11 ani se datora utilizării frecvente a unui iPad. Copilul era alergic la nichelul prezent în carcasa dispozitivului, relatează CBS NewYork.

"Numeroase dispozitive electronice - fie că este vorba despre telefoane sau tablete sau computere - sunt făcute din aluminiu", a explicat Dan Ackerman, senior editor la CNET. "Acestea sunt realizate din oţel inoxidabil, dar pot avea aliaje care conţin nichel", a adăugat el.

Doctorul Clifford Bassett, medic alergolog la Allergy & Asthma Care din New York, a precizat că întâlneşte tot mai mulţi pacienţi cu erupţii cutanate din cauza dispozitivelor care conţin nichel. "În general pot apărea roşeaţă, mâncărimi, chiar şi vezici, umflături. Poate fi foarte neplăcut", a adăugat Bassett. "Este posibil ca oamenii să nu realizeze că sunt alergici la ceva ce folosesc tot timpul", a precizat el.

Copiii pot fi afectaţi în mod deosebit, deoarece alergiile la nichel sunt rare şi părinţii nu ştiu că aceştia sunt alergici. Persoanele care suspectează că au o reacţie alergică la unul dintre dispozitivele folosite pot achiziţiona truse pentru depistarea prezenţei nichelului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!