Oficialul maghiar a salutat decizia importantă a Germaniei de a restabili temporar controalele la granițele ei, dar a insistat că este nevoie și de alte măsuri pentru ca Europa să-și poată apăra frontierele. El a subliniat că Grecia este incapabilă să-și protejeze propriile frontiere, care sunt și frontierele externe ale Uniunii Europene, și astfel refugiații reușesc să pătrundă în Europa, motiv pentru care UE trebuie să se implice.

Ministrul Szijjarto consideră de asemenea că toate statele blocului comunitar ar trebui să participe la această forță, asigurând că Ungaria este dispusă să ia parte într-un mod masiv. El nu a oferit însă detalii cum ar putea țara sa contribuie la o astfel de misiune, care, având în vedere că refugiații ajung în Grecia pe cale maritimă, ar trebui să fie în special o operațiune navală, iar Ungaria — țară fără ieșire la mare — nu dispune de forțe navale.

Și premierul ungar Viktor Orban a declarat anterior că, în conformitate cu regulamentul de la Dublin (ce reglementează examinarea cererilor de azil în Europa), problema refugiaților trebuie rezolvată pe teritoriul Greciei, care este prima țară din Schengen unde aceștia ajung, iar dacă autoritățile de la Atena nu pot îndeplini această sarcină, atunci UE trebuie să le sprijine, inclusiv cu forțe de apărare a granițelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet