Alianţa electorală pe care PSD o face cu UNPR şi PC este realizată în perspectiva alegerilor pentru PE.

"Salut toţi membrii PSD, UNPR şi PC, care de astăzi sunt membri ai USD, o alianţă electorală care îşi propune să câştige primul loc în încrederea electoratului român în confruntarea din 25 mai şi să dovedească capacitatea de a lucra impreună - atât în structurile europene, cât şi în cele parlamentare, guvernamentale şi locale", a declarat premierul Victor Ponta cu ocazia înfiinţării alianţei electorale Uniunea Social-Democrată.

"Avem o alianţă electorală formată din trei din cele patru partide componente ale USL, care are două din cele trei litere ale USL, dar care îşi propune să aibă 100% din acţiunea şi obiectivele cu care din 2011 ne-am prezentat în faţa electoratului", a mai spus premierul Victor Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la finalul săptămânii trecute că nu a respins niciodată ideea de a candida ca USL la alegerile pentru PE, el arătând că acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unor probleme de negociere internă.

De remarcat este faptul ca o alianta cu nume identic a mai existat in Romania, intre PD si PSDR. La 27 septembrie 1995, cele doua formatiuni formau alianta USD pentru alegerile din 1996, anunta pesurse.ro.

Sigla de acum a USD va fi aproape identica cu cea a PSD: trei trandafiri deasupra acronimului aliantei, incadrati intr-un patrat. Singura diferenta este ca sigla PSD are scris alb pe fond rosu, in timp ce sigla USD va fi cu scris rosu pe fond alb.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și