Alianţa electorală pe care PSD o face cu UNPR şi PC este realizată în perspectiva alegerilor pentru PE.

"Salut toţi membrii PSD, UNPR şi PC, care de astăzi sunt membri ai USD, o alianţă electorală care îşi propune să câştige primul loc în încrederea electoratului român în confruntarea din 25 mai şi să dovedească capacitatea de a lucra impreună - atât în structurile europene, cât şi în cele parlamentare, guvernamentale şi locale", a declarat premierul Victor Ponta cu ocazia înfiinţării alianţei electorale Uniunea Social-Democrată.

"Avem o alianţă electorală formată din trei din cele patru partide componente ale USL, care are două din cele trei litere ale USL, dar care îşi propune să aibă 100% din acţiunea şi obiectivele cu care din 2011 ne-am prezentat în faţa electoratului", a mai spus premierul Victor Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la finalul săptămânii trecute că nu a respins niciodată ideea de a candida ca USL la alegerile pentru PE, el arătând că acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unor probleme de negociere internă.

De remarcat este faptul ca o alianta cu nume identic a mai existat in Romania, intre PD si PSDR. La 27 septembrie 1995, cele doua formatiuni formau alianta USD pentru alegerile din 1996, anunta pesurse.ro.

Sigla de acum a USD va fi aproape identica cu cea a PSD: trei trandafiri deasupra acronimului aliantei, incadrati intr-un patrat. Singura diferenta este ca sigla PSD are scris alb pe fond rosu, in timp ce sigla USD va fi cu scris rosu pe fond alb.

Citește și

Comentarii