Angajații supermarket-ului au anunțat imediat firma de pază și o achipă de intervenție a acesteia a ajuns imediat la fața locului. Ulterior, la locul scandalului au ajuns mai multe echipaje de polițist, trupele speciale SIAS, dar și militari și ambulanțe.

Ce s-a întâmplat

Potrivit informațiilor oficiale, două grupuri de persoane din două familii diferite și-au reglat conturile chiar în incinta supermarket-ului, provocând inclusiv daune materiale. Unii dintre ei au apucat să fugă de la fața locului, astfel că polițiștii au efectuat mai multe misiuni și i-au ridicat de la domicilii, inclusiv din trafic. De asmenea, fiul unui deputat de Maramureș a fost încurcat cu unul dintre bătăuși, astfel că, inițial, polițiștii l-au imobilizat și l-au condus la audieri.

Arestați, dar… liberi. Cum e posibil:

Într-un final, cele 7 persoane implicate în scandal au fost reținute pentru 24 de ore de către polițiști, Umătoarea zi, aceștia au fost prezentanți instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pe portalul instanțelor, portal.just.ro, se arată clar că instanța a decis arestarea băimărenilor pentru 30 de zile, iar ultima modificare a informațiilor fost efectuată ieri, în data de 10 mai. Instanța a admis, deci, propunerea procurorilor și a dispus arestarea acestora pentru o lună. Totuși, cele 7 persoane au fost eliberate chiar în aceeași zi. Informația a fost confirmată și de către IPJ Maramureș, care declară că aceștia nu se mai află în Centrul de Reținere și Arest Preventiv.

Eliberarea acestora a fost posibilă datorită faptului că dosarele penale pentru lovire sau alte violențe au fost deschise în urma plângerilor depuse de către persoanele implicate. Pe scurt: odată ce plângerile au fost retrase, nu mai există caz.

Conform unor surse din rândul apropiaților unora dintre cei implicați în bătaia din Lidl, se pare că cele două familii s-au împăcat. Aceștia și-au retras plângerile făcute la Poliție și au convenit să plătească daunele provocate în magazin.

URMARE bătaie Lidl din Baia Mare: S-AU ÎMPĂCAT - Toate persoanele implicate în scandal au fost eliberate

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet