Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunţat că va fi făcută o ”anchetă administrativă” la Inspectoratul de Poliţie Maramureş, care nu a tratat corect cazul câinelui împuşcat de un vânător, în stradă.”Întâmplător, eram şi eu aseară pe Facebook când un prieten de-al meu a distribuit postarea Asociaţiei de protecţia animalelor, în secunda doi am sunat inspectorul general al Poliţiei Române, a dat ordin la Maramureş, a fost găsit autorul şi aseară, deci după câteva ore, faptele au fost prezentate Parchetului şi în prezent există un dosar penal instrumentat de Parchet”, a declarat Vela, duminică, la Antena3.

Ministrul spune că IPJ Maramureş a tratat subiectul doar dintr-un punct de vedere, când a transmis că nu a fost încălcată nicio lege, iar din această cauză va fi făcută o anchetă administrativă la nivelul IPJ Maramureş.

”Acel comunicat era de la IPJ Maramureş, nu era comunicatul Ministerului. Acel comunicat a tratat problema pe o singură latură, pe aceea de prezentare a identităţii autorului. Asta a fost în prima fază. După ce am citit postarea, am fost indignat ca om, ca iubitor de animale. E un aspect ce ţine de legea vânătorii, dar ca lege a armamentului, ei nu au tratat aşa problema. Se va face o anchetă administrativă, de ce nu au analizat aspectele din acest punct de vedere şi nu că a fost pusă în pericol viaţa participanţilor la trafic”, a declarat Marcel Vela.

Asociaţia ”Anima Pro Terra” a publicat, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj în care se arată că doi dintre voluntari şi copilul lor de şase ani au fost martorii unui incident, în apropiere de Borşa, judeţul Maramureş.

Un câine a fost împuşcat chiar pe şosea, iar copilul a rămas în stare de şoc după ce a văzut incidentul. Asociaţia a publicat mai multe fotografii cu maşina în care a fost urcat cadavrul animalului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și