Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, au capturat un barbat din Republica Moldova care se ascundea in Statiunea Izvoare.

Moldoveanul a fost condamnat la 15 ani de inchisoare pentru infractiunea de inselaciune.

Inca nu e cunoscuta modalitatea prin care moldoveanul a reusit sa ajunga in Romania, insa autoritatile moldovenesti au emis pe numele sau un mandat de urmarire internationala.

Suspectuyl se afla in arestul IPJ Maramures, urmand a se hotara detaliile cu privire la mandatul de extradare.Acesta avea dubla cetatenie, atat moldoveana cat si romana.

„Cetateanul este urmarit din anul 2011 de catre autoritatile moldovene, nu aveau niciun fel de date cu privire la locatia unde ar putea fi gasit. Omul folosea mai multe identitati. Avea mai multe aliasuri, de aceea era foarte greu de monitorizat. Si era foarte precaut. Este un individ deosebit de inteligent”, a explicat Dorin Coste, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Maramures.

Odata capturat, politistii din cadrul IPJ Maramures l-au predat Parchetului Curtii de Apel Cluj, el fiind prezentat chiar in cursul acestei dimineti Curtii de Apel Cluj pentru a statua mandatul de arestare si de executare a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele barbatului.

Oficialii IPJ Maramures au declarat ca, pentru prinderea individuli au fost nevoie de luni bune de urmarire si o adevarata fdesfasurare de forte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și