Reporterii de la televiziunea germana au prelevat probe din 46 de locuri din cladirea Parlamentului European, inclusiv din toalete, supunandu-le apoi testelor de laborator. Urme de cocaina au fost detectate in 41 de probe.

Cantitatea de droguri detectata este prea mare si a fost descoperita in prea multe locuri pentru a se considera un simplu accident, este de parere profesorul Fritz Sorgel, de la Institutul de studii biomedicale si farmaceutice din Nürnberg (Institute for Biomedical and Pharmaceutical Research in Nuremberg (IBMP).

"Aceasta dovedeste pur si simplu faptul ca cocaina a fost adusa aici in mod deliberat", a mai opinat omul de stiinta, adaugand ca, din moment ce in toate birourile Parlamentului European se face curatenie cu regularitate, rezulta ca urmele de cocaina sunt de data recenta.

O purtatoare de cuvant a Parlamentului European, Marjory van den Broeke, a spus ca rezultatele anchetei constituie o surpriza totala, insistand ca abuzul de droguri nu este o problema in Parlamentul European.

Ea a pus la indoiala autenticitatea rezultatelor anchetei, deoarece, dupa cum s-a exprimat, jurnalistii insisi au prelevat probe si le-au dus la laborator. In plus, potrivit acesteia, PE ar putea sa analizeze daca ancheta a fost sau nu legala, deoarece a fost efectuata fara consimtamantul sau cunostinta sa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și