La Ilfov, situaţia este explozivă. Senatorul PSD Gabriela Firea reclamă că social-democraţii au pierdut un post de vicepreşedinte pentru că PNL s-a aliat cu PDL.

"La Ilfov PNL cu PDL au acum majoritatea în Consiliul Judeţean şi, fapt fără precedent şi unic în România, PDL are, cu sprijinul PNL, un vicepresedinte la Consiliul Judeţean pe locul PSD. (...) Eu acest lucru l-am anunţat pe 2 ianuarie, ca să ştie întreaga ţară că PDL a revenit la guvernare cu ajutor şi cu votul PNL. În Ilfov, USL nu mai există că PNL deoarece PNL a invitat la guvernarea locală PDL-ul", a spus senatorul PSD Gabriela Firea, la România TV.

Senatorul PSD cere o reuniune de urgenţă a USL în care să se discute situaţia din filialele cu probleme.

"Este nevoie urgentă de rezuniune USL de analizare a tuturor protocoalelor la nivel judeţean", a mai spus Firea.

Probleme după formarea unor noi alianţe subterane PNL - PDL sunt şi în alte judeţe precum Botoşani, Dâmboviţa, Vâlcea, Alba, Caraş Severin sau Braşov. La început parteneri, acum liderii PSD şi PNL din aceste judeţe se acuză reciproc de jocuri murdare, şantaj şi trădare. În plus, mai sunt informaţii, obţinute de România TV, unde reprezentanţii PPDD de abia aşteaptă să sară în barca PSD. Este vorba despre judeţele Cluj, Bistriţa şi Brăila.

De altfel sitaţia din teritoriu a mai răbufnit la centru, dar liderul PSD Victor Ponta spunea că problemele trebuie rezolvate.

De data aceasta, însă, lucrurile, în opinia analistului politic Bogdan Chirieac, nu vor mai putea fi salvate.

"Spuneam la sfârşitul anului trecut că, din nefericire, USL nu pare să mai aibă un viitor. (...) Au început în teritoriu, dar stiţi foarte bine că în săptămâna dinaintea Crăciunului ruperea aliantei la centru a fost la un fir de păr. (...) Să ne aşteptăm la ce e mai rău din punct de vedere politic în 2014", a spus analistul Bogdan Chiriac, la România TV.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și