Semnăturile pe moțiune vin de la deputații USR (44), grupul lui Ludovic Orban (10) și Tudor Benga, neafiliat (ex-USR), potrivit informațiilor G4Media.

Printre subiectele abordate de moțiunea de cenzură se numără și scandalul BMW.

USR strânge semnături în Parlament pentru depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului de interne Lucian Bode, au declarat surse politice pentru G4Media. Cel mai probabil, moțiunea simplă are legătură cu achiziția celor 600 de BMW-uri de către Poliția Română de la compania Automobile Bavaria, Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis.

USR nu dispune de suficiente semnături pentru a putea depune singur o moțiune după ruperea de paridul lui Cioloș, astfel încât are nevoie de parlamentarii REPER sau de cei din gruparea lui Ludovic Orban.

Contractul este în valoare de 98 de milioane de lei, iar Sindicatul Europol acuză ministerul că a organizat o licitație cu dedicație, deoarece doar modele BMW s-ar fi putut califica după criteriile stabilite în caietul de sarcini, a informat Europa Liberă.

Conducerea Automobile Bavaria a transmis G4Media că întregul proces al licitației a fost public și că nu se poate vorbi de o o ”dedicație”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și