În condiţiile în care noul coronavirus se transmite foarte uşor, şi de la o oră la alta apar noi cazuri de îmbolnăviri, este probabil ca spitalele să fie în scurt timp supraaglomerate. De asemenea, în această perioadă spitalele din întreaga lume întâmpină probleme în a se aproviziona cu materialele necesare, din cauza cererii foarte mari de astfel de produse.

La Spitalul de Recuperare Borşa mai există, deocamdată, stocuri de materiale, dar aprovizionarea este dificilă. Aşa reiese din răspunsul pe care USR Maramureş l-a primit la cererea de informaţii publice trimisă acestei instituţii medicale.

Astfel, stocul de materiale de care spitalul dispune azi, 16 martie a.c., cuprinde: 1500 bucăţi mănuşi chirurgicale, 3.600 mănuşi de examinare; 100 bucăţi măşti; 70 bucăţi halate; 690 bucăţi botoşei; 38 litri dezinfectanţi; 40 litri şi 69 kg dezinfectanţi pentru suprafeţe; 25 litri dezinfectanţi aeromicrofloră. Conducerea precizează că toate secţiile s-au aprovizionat conform baremului.

Comenzile din zilele de 10 martie şi 14 martie pentru toate aceste produse nu au fost onorate, din cauza crizei de materiale de pe piaţa de achiziţii (lipsă de stocuri la agenţii economici din aplicaţia SICAP).

În spital există doar două aparate de ventilaţie artificială care pot fi utilizate pentru pacienţi.

La nivelul spitalului s-au luat măsuri pentru protejarea personalului în faţa virusului Covid -19, conform metodologiei oficiale, şi toţi angajaţii au fost instruiţi în acest sens.

Medicii se străduiesc să aibă grijă de noi, dar prima responsabilitate pentru sănătatea noastră ne revine nouă înşine. Să fim responsabili!USR Maramureş

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și