„Alianţa USR PLUS a fost înregistrată oficial, miercuri, 24 iunie 2020. Secţia a II-a Civilă a Tribunalului Bucureşti a admis miercuri cererea de înregistrare a alianţei politice dintre Uniunea Salvaţi România şi Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate, sub numele complet «Alianţa USR PLUS». Noua formaţiune a fost înscrisă în Registrul Partidelor Politice aflat la Tribunalul Bucureşti. Au existat două cereri de intervenţie în proces, care au fost respinse”.

În interiorul celor două partide, USR și PLUS, se poartă în aceste zile discuții despre o fuziune care ar urma să aibă loc înainte de alegerile locale. Perspectiva scrutinului electoral din septembrie îi face pe liderii celor două formațiuni să își dorească să intre în campania electorală cu un mesaj clar de unitate, care să reducă conflictele dintre usriști și plusiști.

Conform unor surse politice, fuziunea ar urma să fie anunțată într-un congres, la finalul lunii iulie, sau, cel mai târziu, în luna august.

Senatorul Alexandrescu a declarat, în cadrul Interviurilor Digi24.ro, că, în ceea ce privește fuziunea dintre cele două formațiuni și listele comune pentru alegerile locale, „lucrurile merg prost”.

„E o fază aproape finală în ierarhia candidaților pentru București, nu s-a creat, însă, o fuziune, între listele USR și listele PLUS. Unele sectoare sunt mai avansate, la altele nu există niciun fel de acord. Procesul de fuziune e la nivel de tatonare între filialele locale”, a spus Alexandrescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și