În total trebuie adunate la nivel de țară circa 200.000 de semnături, iar din Maramureș trebuie trimise la centru 6300 de semnături. Liderii USR Maramureș se arată încrezători și spun că acest prag va fi, fără doar și poate, depășit.

„USR-PLUS va strânge semnături, ca de fiecare dată, în stradă. Vor fi mai multe pavilioane amplasate în județ și sperăm să avem trei pavilioane și în Baia Mare, în zona Maramureșul, Meda și zona Gării. USR-PLUS are cea mai bună listă pentru europarlamentare. Cap de listă este Dacian Cioloș, urmat de Cristian Ghinea, Dragoș Pâslaru și Clotilde Armand. Maramureșenii trebuie să știe că legea este cea care impune acest număr de semnături, prin urmare nu este ceva opțional”, au anunțat cei de la USR Maramureș.

Deputatul Vlad Duruș a punctat câteva dintre amendamentele depuse la legea Bugetului pe anul în curs. Parlamentarii USR au cerut bani pentru continuarea lucrărilor la Barajul Runcu, pentru finanțarea Complexului Sportiv Lascăr Pană, despre care s-a spus că există doar pe hârtie în acest moment, respectiv pentru lucrări de ecologizare în perimetrele miniere.

Legat de Legea Bugetului, USR a arătat că vor avea bugete diminuate instituții precum DNA, DIICOT și serviciile, adică exact instituțiile de care se teme acum actuala putere. USR a caracterizat Legea Bugetului ca fiind una mai proastă ca anul trecut și care se bazează pe încasări la bugetul statului total nerealiste. S-au mai făcut referiri și la modificările din justiție, care duc România pe un drum către un regim autoritar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet