În actualizările de securitate postate online, miercuri și joi, Apple a transmis că vulnerabilitatea afectează iPhone-urile care datează de la modelul 6S, a 5-a generație de iPad și mai târziu, iPad Air 2 și mai târziu, iPad mini 4 și mai târziu, toate modelele iPad Pro și a 7-a generație de iPod touch, conform CNN.

Apple (AAPL) a transmis că vulnerabilitățile oferă hackerilor posibilitatea de a prelua controlul asupra sistemului de operare al unui dispozitiv pentru a „executa cod arbitrar” și, potențial, să se infiltreze în dispozitive prin „conținut web creat în mod rău intenționat”.

Vulnerabilitatea se extinde și asupra computerelor Mac care rulează sistemul de operare Monterey al companiei, precum și browserul Safari al Apple pe sistemele sale de operare Big Sur și Catalina, a transmis, ulterior, compania.

Experții în securitate cibernetică au îndemnat utilizatorii Apple să-și actualizeze dispozitivele, Agenția pentru Securitate Cibernetică și Infrastructură a guvernului SUA avertizând că „un atacator ar putea exploata una dintre aceste vulnerabilități pentru a prelua controlul asupra unui dispozitiv afectat”.

Agenția a spus că utilizatorii afectați ar trebui „să aplice actualizările necesare cât mai curând posibil”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și