„Compozitorul multilingvist”, așa cum este denumită funcția de cei de la Facebook, permite utilizatorului care scrie un mesaj pe rețeaua de socializare într-o anumită limbă să aleagă ulterior în ce limbă mai dorește să fie afișat mesajul. Dacă utilizatorul scrie mesajul în limba engleză, dar are mulți prieteni spanioli atunci respectivii vor putea vedea mesajul în limba spaniolă, desigur dacă aceasta este versiunea de limbă în care respectivii folosesc rețeaua de socializare.

Noua funcție va permite asemenea permutări în 45 de limbi folosite la nivel internațional și va putea fi testată încă de pe acum din contul utilizatorului de la secțiunea setări și folosind apoi butonul postează mesajul în mai multe limbi străine.

Facebook a început să testeze această funcție la începutul anului cu utilizatorii care dețin conturi pe rețeaua de socializare ale propriilor afaceri. Funcționalitatea a fost testată pe circa 5.000 de conturi de Facebook, iar mesajele respective au primit peste 70 de milioane de vizualizări zilnice. Dintre mesajele postate, aproape 25 de milioane erau vizualizate într-o limbă secundară aleasă de cel care a postat mesajul, indică cei de la compania Facebook. Însă, peste 300 de milioane de oameni citesc zilnic traducerile automate ale mesajelor lor într-o altă limbă decât cea în care au fost scrise inițial, indică Facebook, potrivit theverge.com.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet