Deprinderile elementare de igienă dentară trebuie imprimate de timpuriu pentru a deveni elemente ale modului de viaţă cotidian. Deprinderile igienice dentare o dată formate,îi dau copilului siguranţă în acţiune, încredere în posibilităţile lui, chiar îi formează o oarecare independenţă.

Modul de abordare a acestor activităţi pleacă de la ideea că este bine pentru copii să înţeleagă de mici că sănătatea dintilor nu înseamnă numai absenţa cariilor, ci şi un mod de viaţă echilibrat, deci un întreg organism sănătos.

Azi, la Scoala Gimnazială Vadu Izei a avut loc actiunea „Cel mai curajos,puternic si sănătos copil”, din cadrul proiectului Povestea lui Dințișor, acțiune la care au fost invitati studenti de la Universitatea de Medicină si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca, de la Universitatea de Medicină si Farmacie Oradea si de la Scoala Postliceală de Asistenti Medicali Gr. Moisil, Sighetu Marmatiei.

Cei patru studenti voluntari: Bogdan Holici- anul VI Cluj, Corina Mardale- anul V Cluj, Anca Trifoi-anul III Oradea si Stefan Munteanu-anul III , au urmarit prin activitatile derulate:

* Formarea şi cultivarea interesului pentru sanatatea dintilor.
* Cunoaşterea modului de periere corecta a dintilor.
* Formarea deprinderilor de alimentaţie raţională- un rol important in prevenirea cariilor dentare.
* Dezvoltarea capacităţii de utilizare a normelor igienico-dentare prin corectarea deprinderilor greşite şi încurajarea celor corecte.

Elevii au vizionat un material informativ, au invatat sa-și perieze corect dintii, au realizat desene-picturi cu chipul lui DINTISOR, au primit cadouri- periute si paste de dinti ( din partea d-nului Horia Scubli, d-nei dr. Natalia Lazarciuc si a d-nei Alina Prisecaru); au fost premiati (diplomele venind de la cabinetul dr. Prisecaru Maria).

Proiectul realizat în parteneriat cu Asociația Sorin Vlasin .Împreună pentru Maramures,a fost coordonat de prof. Silviu Trifoi , prof. Angelica Holici, prof. Daniela Onisa si Alina Prisecaru-vicepresedintele Asociatiei Sorin Vlasin.

Colaboratori: prof. Maria Michnea, prof. Mirela Ananie, prof. Diana Osan, d-l Horia Scubli-viceprimar Sighetu Marmatiei, d-na dr. Lazarciu Natalia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și