Ori, potrivit anunțului făcut de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, rovinieta nu intră în categoria documentelor pentru care se face prelungirea automată a valabilității. Mai exact, valabilitatea acestora nu se prelungește pe perioada în care este decretată starea de urgență, în principiu către finalul lunii mai, început de iunie.

“Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și întrebările primite în această perioadă cu privire la menținerea valabilității rovinietelor care expiră în perioada stării de urgență, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că rovinietele nu se încadrează în categoria „documentelor eliberate de autoritățile publice”, motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârșitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful”, arată CNAIR.

Pe perioada stării de urgență valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice se prelungește automat. Documente cu valabilitate prelungită înseamnă buletinele sau permisele de conducere, nicidecum taxa pentru utilizarea drumurilor. Maramureșenii care au nevoie de rovinietă o pot plăti în benzinării, dar se poate achita și online sau prin SMS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet