În data de 11 septembrie, în jurul orei 8.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului P..F Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Săliștea de Sus, jud. Maramureș, un autoturism marca Mercedes, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii.

Conducătorul auto a ignorat semnalele polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză către localitatea Săcel.

Polițiștii au procedat la urmărirea mașinii, pe care au depistat-o la scurt timp în curtea unui imobil din apropiere şi l-au identificat pe conducătorul auto, cetăţeanul român Vasile L., în vârstă de 30 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La controlul autoturismului, pe bancheta din spate şi în portbagaj, au putut fi observate mai multe colete care conțineau țigări, fapt pentru care bărbatul, împreună cu autoturismul, a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.830 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 53.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Pe timpul verificărilor, lucrătorii noștri au constatat faptul că Vasile L. nu deține permis de conducere, fapt pentru care acesta mai este cercetat şi pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și