În data de 29 mai a.c., o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus a oprit pentru control, pe raza localității Vişeu de Jos., jud. Maramureș, un autoturism marca Mercedes, condus de V.B., de 43 ani și în care se mai afla P.D., de 44 ani.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul mașinii au fost descoperite mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mașinii au fost descoperite 426 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 3.900 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

* În ziua de 30 mai a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au depistat în trafic, pe raza localității Paltin, județul Suceava, un autoturism marca Audi A6, despre care existau informaţii că transportă țigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate de polițiștii de frontieră, șoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care lucrătorii noștri au pornit în urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză.

La scurt timp șoferul maşinii în cauză a pierdut controlul volanului și s-a oprit intr-un parapet de protecție aflat pe marginea drumului, abandonând autoturismul.

Din primele verificări s-a constatat că mașina era plină cu țigări, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.000 pachete ţigări, marca Ashima, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 77.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de aproximativ 9.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

* În data de 27 mai 2016, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pentru control, pe comunicația Valea Vișeului – Bistra, un autoturism marca Renault Kangoo.

În momentul în care conducătorul auto a observat patrula poliției de frontieră, acesta a abandonat mașina pe marginea drumului, reușind să fugă.
La controlul efectuat asupra autovehiculului, lucrătorii noștri au observat mai multe colete cu țigări, fapt pentru care mașina a fost dusă la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.489 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 95.500 lei care au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și