Cercetarea oamenilor de știință evidențiază faptul că varianta Lambda va deveni cea mai periculoasă variantă care provoacă boala COVID-19. Deși caracteristicile sale virusologice și trăsătura evolutivă rămân în mare parte necunoscute, varianta Lambda s-a răspândit foarte mult în ultima perioadă din cauza a trei mutați, T76I, L452Q și RSYLTPGD246-253N, care au puterea de a se sustrage impactului pe care îl au anticorpii generați de trecerea prin boala COVID-19 sau de vaccin.

Cercetătorii au descoperit că în timp ce mutațiile T76I și L452Q sunt responsabile pentru gradul mare de infectare, mutația RSYLTPGD246-253N este responsabilă de evitarea anticorpilor, ceea ce face ca virusul să reziste mai mult în organismul uman. Datele cercetătorilor sugerează că această mutație este strâns asociată cu răspândirea din ce în ce mai mare a numărului de infectări cu varianta Lambda în țările din America de Sud.

Variantele SARS-CoV-2 sunt mai dăunătoare decât tulpina originală
Mutațiie coronavirusului au condus la apariția mai multor variante care provoacă boala COVID-19 ce este stâns legată de sindromul respirator acut sever.

Cercetătorii clasifică variantele SARS-CoV-2 în două moduri: variante de îngrijorare și variante de interes, cele din urmă fiind cercetate mai atent de specialiști, pentru că generează mai multe mutații și sunt considerate potențiale riscuri ale unei accenturi a situației

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet