Vizitatorii Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican au putut să coboare în cripta în care a fost înmormântat joi fostul papă Benedict al XVI-lea, care a decedat la 31 decembrie, la vârsta de 95 de ani.

Mormântul este acoperit cu o lespede de piatră cu numele său pe ea, iar deasupra acestuia, pe perete, se află o sculptură în piatră. În criptă se află mormintele mai multor papi.

Benedict al XVI-lea a fost înmormântat în cripta în care au fost îngropate rămăşiţele predecesorului său polonez, Ioan Paul al II-lea, mutate în partea superioară a bazilicii în 2011 în vederea procesului de beatificare.

Papa emerit Benedict al XVI-lea a încetat din viaţă în dimineaţa Ajunului de Anul Nou la mănăstirea Mater Ecclesiae de la Vatican unde a locuit în anii de după abdicarea din 2013. Născut în Bavaria, Germania, teologul conservator a fost conducătorul Bisericii Catolice din 2005 până în 2013.

Vechiul său confident şi totodată secretarul său, Georg Gänswein, urmează să se ocupe de moştenirea bunurile personale ale fostului papă, după cum scrie în cartea sa "Nient’altro che la verita: La mia vita al fianco di Benedetto XVI", care urmează să fie publicată joi în limba italiană de editura Edizioni Piemme.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și