Dacă proiectul de lege va fi adoptat, persoanele care fac zgomot puternic între orele 22.00 – 08.00 și 13.00 – 14.00, deși au primit avertisment din partea polițiștilor, pot să primească pedeapsa cu închisoarea.

Această sancțiune este valabilă pentru oamenii care organizează nunți în corturi sau petreceri private în care se folosește „aparatură muzicală de intensitate” și care nu încetează activitatea de tulburare a ordinii publice după ce au fost avertizați de polițiști.

De asemenea, o sentința între trei luni și doi ani de închisoare este prevăzută pentru „tulburarea fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”.

Persoanele zgomotoase trebuie să știe că, în cadrul prevederii, intră și reparațiile publice sau private care deranjează vecinii.

Un proiect care se referă la zgomotul din locuință, a fost depus, de curând, în Parlament de deputatul USR Matei Dobrovie. Potrivit acestui proiect, dacă zgomotul din locuință depășește 30 de decibeli, în intervalul ora cuprins între orele 23.00 şi 7.00 dimineaţa şi peste zi, de la 14.00 şi 16.00, riști să primeșți amendă de până la 1.500 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și