"A trebuit să luăm o decizie cu privire la mulţi cetăţeni care, din păcate, nu respectă regulile impuse pentru izolare sau carantinare. Ne aşteptam să fie mai multă responsabilitate şi mai multă implicare faţă de toţi ceilalţi concetăţeni şi faţă de cei dragi şi de propriile familii", a spus Vela, în declaraţia de presă susţinută sâmbătă la sediul MAI.

Totodată, el a subliniat că aceste persoane vor fi conduse de forţele de forţele de ordine publică şi plasate direct în carantină instituţionalizată, sub pază.

Potrivit ministrului Vela, şi persoanele izolate la domiciliu care sunt depistate că părăsesc locaţia fără aprobarea autorităţilor vor fi plasate direct în carantină instituţionalizată, sub pază.

"Aşadar persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de răspândire a COVID-19 care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate fără aprobarea autorităţilor competente sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de forţele de ordine publică şi plasate direct în carantină instituţionalizată, sub pază", a citit ministrul Afacerilor Interne articolul 7 al Ordonanţei militare 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19.

Potrivit aceluiaşi act normativ, aceste noi măsuri dispuse "nu exonerează persoanele de răspunderea contravenţională sau penală".

Vela a adăugat că măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României.

"După estimările noastre cred că de mâine", a mai adăugat ministrul Marcel Vela.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și