Nicolas Maduro, care a câştigat alegerile prezidenţiale în aprilie 2013, succedându-i mentorului său, Hugo Chavez, a declarat că este decis să schimbe ceea ce numeşte o cultură a violenţei, promovată în presă, acuzând posturile de televiziune, în special cele care transmit telenovele, de prezentarea într-o lumină fascinantă a armelor, drogurilor şi gangsterilor.

"Acestea transmit valori negative ale morţii, drogurilor, armelor, violenţei şi trădării, precum şi toate defectele pe care le poate avea o fiinţă umană", a precizat Maduro.

În ultimii ani, Guvernul a lansat aproximativ 20 de campanii pentru sporirea măsurilor de securitate, însă rata criminalităţii a continuat să crească. Potrivit statisticilor oficiale, criminalitatea a crescut cu 105% de când Hugo Chavez, decedat în martie 2013, a ajuns la putere cu 15 ani în urmă.

Astfel, a fost creată o nouă forţă a poliţiei naţionale, iar Guvernul, de orientare socialistă, a luat în vizor produsele care promovează această cultură a violenţei. Cu cinci ani în urmă, Hugo Chavez a interzis fabricarea, importarea şi distribuirea jocurilor video şi a jucăriilor violente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet