Rata de absorbție curentă înregistrată la nivelul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) era de peste 33%, suma solicitată Comisiei prin intermediul acestui program fiind de peste 1,15 miliarde de euro. În același timp, rata de absorbție curentă înregistrată la nivelul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE) depășea 47%, suma solicitată spre rambursare fiind de 1,2 miliarde de euro.

Guvernul a aprobat în ședința de joi un nou împrumut de la Trezoreria statului pentru a pune la dispoziția autorităților de management ale programelor operaționale resursele necesare pentru plata beneficiarilor de fonduri UE.

"Guvernul României a aprobat un nou împrumut cu o valoare de 755 milioane de lei din care vor fi făcute plăți către beneficiari. Aceste sume care vor fi achitate beneficiarilor vor fi rambursate României de către Comisia Europeană, după ce vor fi transmise documentele necesare", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Din noul împrumut vor fi efectuate plăți către beneficiarii a trei programe: POS DRU, POS CCE și Programul Operațional Regional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet