Totul vine ca urmare a deciziei autorităților din Bihor de a majora enorm de mult taxa de depozitare a gunoiului din groapa de la Oradea pentru cei care aduc gunoiul din alte județe.

Redăm mai jos postarea consilierului local Nicolae Iuga:

”Autoritățile din Bihor anunță o scumpire exorbitantă a gunoiului depozitat în groapa de la Oradea pentru cei care aduc gunoiul din alte județe.

Până acum, cei care depozitau gunoiul din alte județe, plăteau următoarea taxă de depozitare: 18 euro / tonă + 3,5 euro / tonă (plus TVA) din cauză că gunoiul este din alt județ. Cei din Bihor, în stil tipic mafiot, s-au gândit să profite de pe urma celor din alte județe și vor ridica supratariful de la 3,5 euro la 10 euro!

După un calcul sumar, rezultă că prețul în Sighet ar ajunge la cca 33-35 lei / persoană / lună!!!

Dacă ieri, consilierii sigheteni apartinând PNL și USR nu ar fi sabotat ședința de Consiliu local, am fi avut tariful aprobat până la data de 31 martie 2021 în sumă de 20 lei / pers / lună, tarif care, odată aprobat, nu se mai putea modifica.

„Mulțumită“ acestor consilieri, riscăm ca noul tarif în Sighet să crească enorm de mult.

Ce soluții există în acest moment? Doar una singură: prefectul județului Maramureș să iasă din hibernare și să decreteze de îndată starea de urgență privind nefuncționarea serviciilor de utilitate publică, respectiv al celui de salubritate. Astfel, se va putea depozita gunoiul în continuare undeva în județul nostru, fără să fim beliți în stil mafiot de către cei din Oradea.
Domnule Prefect, domnule Președinte al Consiliului județean - TREZIREA și rezolvați urgent problema cu care se confruntă Maramureșul Istoric!”, scrie consilierului local Nicolae Iuga.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și