„Solicit anularea concursului pentru ocuparea celor două posturi, șef birou relații cu publicul și șef birou administrativ, regândirea criteriilor de înscriere în sensul de a se solicita studii de specialitate pentru postul de șef de birou relații cu publicul și vechime de cel puțin zece ani în domeniul celor două posturi vizate, având în vedere că sunt posturi de conducere. Totodată, consider că ar fi cazul să încetăm cu nepotismele și să lăsăm interesele personale deoparte. Cer demisia viceprimarului Ildiko Bereș”, a spus Nicolae Iuga, consilier local UNPR.

Viceprimarul Ildiko Bereș consideră că cele afirmate de către Nicolae Iuga nu corespund cu realitatea. Aceasta a declarat pentru InfoMM următoarele: „Domnul Nicolae Iuga, cum este bine știut, și-a dorit mereu să fie viceprimar. Este un atac gratuit la adresa mea. Consider că ar fi nedemocratic și discriminator să se interzică participarea cuiva la un concurs pentru faptul că este nora mea. Alături de ea candidează alte 11 persoane, printre care se regăsesc și angajați din cadrul Primăriei Sighet. În trecut, s-au mai organizat concursuri, eu fiind viceprimar, și nu au existat probleme. A fost timp suficient pentru fiecare candidat ca să se pregătească. Nu am făcut nicio intervenție în favoarea norei mele sau a vreunui alt candidat. Nu este vorba despre niciun fel de nepotism. Au fost respectate toate prevederile legale pentru organizarea concursului ce vizează ocuparea celor două posturi. Deoarece prin cele afirmate de către domnul Nicu Iuga mi s-a adus o atingere imaginii și onoarei mele, îmi rezerv dreptul de a-l acționa în instanță”, a spus Ildiko Bereș, viceprimarul din Sighet.

Consilierul local Nicolae Iuga a declarat pentru Sighet 247 următoarele: „În afara faptului că este trasă de păr organizarea acestor două concursuri de șef birou în Primăria Sighet, consider că nu s-a respectat întru totul legea: la anunțul de publicare apărut pe site-ul Primăriei nu apare nicio tematică sau bibliografie de concurs, așa cum obligă legea. Practic, doritorii nici nu au de unde să știe ce se cere la acel concurs, nici nu știu din ce să se pregătească. Din ce se dă concursul, din fizică atomică, limba maghiară sau legislație economică? Eu am căutat și nu am găsit nicăieri în Monitorul oficial al României publicarea posturilor scoase la concurs așa cum cere legea.

De asemenea, cer să se facă un test scris / vorbit prin care candidații să facă dovada că cunosc bine limba română, așa cum cere legea.

Din punctul meu de vedere există suspiciuni rezonabile legate de faptul că postul este scos cu dedicație pentru nora doamnei viceprimar, așa că voi cere oficial ca aceste două concursuri să fie anulate și regândite criteriile de participare ale candidaților: vechime mai mare obligatoriu în specialitatea studiilor, nu vechime în general în muncă.

Legat de faptul că d-na Beres amenință că mă dă în judecată, nu are decât, accesul liber la Justiție este garantat prin Constituție. Eu am semnalat anumite lucruri care nu mi se par corecte și care se petrec în Primărie. Consider că e de obligația mea în calitate de consilier local și jurnalist să fac aceste lucruri și le voi face și pe viitor”, a încheiat consilierul local Iuga Nicolae.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet