"Mă interesează să reușim, pentru prima dată, înaintea vecinilor maghiari, să terminăm tronsonul de autostradă Nădlac-Arad, în așa fel încât, deși s-a pornit prost în 2011 — cu două tronsoane adjudecate unei companii, care una are patronul cu probleme penale, cealaltă a intrat în insolvență — până la urmă am reușit. Tronsonul unu este gata, tronsonul doi se lucrează și anul acesta putem să-l dăm în folosință, și în felul acesta să fim și noi cu un pas înainte în ceea ce ține de autostrăzi, față de vecinii maghiari", a afirmat prim-ministrul.

Ploaia abundentă a împiedicat delegația condusă de premier să ajungă în zona localității Pecica, în preajma celor două tronsoane de autostradă, însă Victor Ponta a spus că va reveni la Arad pentru a vedea personal care este stadiul lucrărilor acolo.

"Ne dorim foarte mult ca tot ceea ce s-a început, s-a oprit în vremurile de criză și am repornit, să reușim să realizăm în continuare", a adăugat Victor Ponta referindu-se și la alte proiecte de investiții aflate în derulare în țară.

Tronsonul de autostradă Nădlac-Arad măsoară 38,8 kilometri, din care lotul 1 Nădlac-Pecica are o lungime de 22,21 kilometri. Lucrările la cele două tronsoane sunt executate de un consorțiu format din companiile Astaldi și Max Boegl România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și