"Nu am fost în vizită, în vizită mă duc la prieteni. Am fost citat, m-am prezentat, erau cei 6 avocați ai lui Dragnea şi a celorlalţi din dosar şi asta a fost. În principal legat de solicitarea mea prin care am cerut să îmi fie precizată calitatea procesuală, dacă am făcut vreun denunţ. Evident nu am făcut niciun denunţ, numai Dragnea şi ăştia ai lui pe care îi mai plăteşte mai cred asta. Şi dacă mă simt ameninţat şi am zis că nu, m-am obişnuit de la Băsescu încoace şi nu mă simt ameninţat. Pentru votanţii PSD şi pentru cei care m-au votat pe mine şi pe Dragnea era important de stabilit că domnul Dragnea îi minte, aşa cum îi minte şi cu poveştile astea cu doamna Kovesi şi cu tot circul ăsta pe care îl vedem din timp în timp", a afirmat Victor Ponta.

Victor Ponta l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis că pune etichete precum "penali" afirmând că etichete pun jurnaliştii sau cetăţenii simpli, dar acesta, prin funcţia pe care o ocupă, trebuie să se exprime precum cere Constituţia şi nu să îşi dea cu părerea.

"Ieri la domnul Iohannis a fost în birou un condamnat penal definitiv şi irevocabil. (...) Deci domnul Iohannis dacă ţinea aşa mult să nu se atingă de penali, tocmai avuse unul birou şi presupun că nu a intrat cu forţa", a precizat Victor Ponta.

Fostul premier a susţinut că îl ştie foarte bine pe Liviu Dragnea şi ştie că acesta nu urmăreşte să rezolve abuzurile din România ci vrea doar să îşi rezolve problemele sale.

"Domnul Dragnea, în ultimii 4 ani, a încercat să îşi negocieze strict poziţia domniei sale, şi acum după 5 zile de dezvăluiri, stenograme şi înregistrări pe care le-a văzut oricine, mai puţin Iohannis că era în vacanţă, domnul Dragnea a zis că mai am o ocazie să mă duc la Iohannis să îi spun să mă ajute la Kovesi şi să nu îi cer nimic şi să nu îi zic nimic", a arărat Victor Ponta.

Fostul premier a criticat existenţa noţiunii de "sistem paralel", afirmând că este una importantă din alte state, dar în România e vorba de instituţii care fac parte din acest stat şi trebuie analizată activitatea lor pentru a nu mai apărea derapaje.

"Noi nu am avut un stat paralel şi nu avem nici acum, ci avem statul ăsta, sunt DNA, SRI, SPP, ce sunt, sunt din statul ăsta, nu sunt structuri paralele, că funcţionează bine sau prost, că intervin în activitatea altora, asta e altă discuţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet