"Am propus și consideră ca fiind cea mai bună soluție în acest moment pentru funcția de prim-ministru președintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu-Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, al Uniunii Social Liberale și care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL — schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică — vor fi continuate și în anii 2015 — 2016. Aceasta este principala mea opțiune", a declarat premierul Ponta după prima parte a reuniunii coaliției de guvernare de la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, dacă pe parcursul următoarelor zile sau săptămâni, trebuie dat un semnal foarte clar de păstrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclude posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat, aici nominalizându-l pe prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Florin Georgescu.

"Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică și pentru a da foarte clar garanții privind continuarea dezvoltării democratice, a obligațiilor noastre internaționale, de asemenea putem lua în considerare și cred că ar fi o persoană competentă în acest sens dl George Maior, în măsura în care domnia sa, așa cum a anunțat public, își va depune demisia din funcția de director al SRI după alegeri. Însă, principala opțiune politică, care urmează să fie analizată de către membrii coaliției este dl Călin Popescu Tăriceanu", a mai declarat premierul Ponta.

El a precizat că până pe 16 noiembrie nu se va discuta nimic despre funcțiile din viitoarele ministere.

"Toți membrii coaliției, cu excepția grupului minorităților, care nu a solicitat acest lucru, vor avea reprezentare în guvern. Discuțiile despre anunțarea sau stabilirea oficială a prim-ministrului și despre structura Guvernului și obligațiile, programul pentru 2015-2016 vor începe după 18 noiembrie", a subliniat Victor Ponta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet