„Am 89 de ani, o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta.

Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a transmis Victor Rebengiuc, într-o intervenție la Digi24.

Premiera piesei „Tatăl” după dramaturgul francez Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă, 11 iunie, la teatrul Bulandra din București, sala „Liviu Ciulei”.

În prezent, Victor Rebengiuc joacă la TNB în „Regele moare” și în „Umbre” – în ambele, alături de soția lui, Mariana Mihuț.

A fost rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București și director al Teatrului Bulandra.

A debutat pe marele ecran în 1956, în lungmetrajul "Mândrie" (Marius Teodorescu), iar în 1964 a cucerit publicul în rolul din "Pădurea spânzuraţilor" (regia Liviu Ciulei).

Victor Rebengiuc a fost distins de-a lungul carierei, printre altele, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler și decorația „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet