Pe timpul acţiunilor, a fost descoperită şi confiscată cantitatea de 19.090 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 192.000 de lei, iar un cetăţean român a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

În urma extinderii cercetărilor într-un dosar penal pe linia combaterii contrabandei cu ţigări din anul 2014 şi în baza unui mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Rădăuți, ieri, 12 martie a.c. polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuți în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Suceava au efectuat o percheziție la imobilul numitului R. Dănuț, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în orașul Siret, jud. Suceava.

În urma percheziției, poliţiştii de frontieră au descoperit la locuința acestuia cantitatea de 2.924 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de peste 35.000 de lei, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră în vederea confiscării.

Menționăm că faţă de persoana în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, deoarece în luna noiembrie a anului trecut a transportat, deținut și comercializat către alte persoane, cantitatea de 2.990 pachete de țigări, de proveniență ucraineană. La momentul respectiv, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar faţa de alţi 3 cetăţeni români s-a început urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii aceleiaşi infracţiuni.

Drept urmare, s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de R. Dănuţ, începând din data de 12.03.2015, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată în vedere luării măsurilor legale ce se impun.

* În data de 11 martie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorul PF Valea Vişeului, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, a descoperit în zona de frontieră, în apropierea unei clădiri abandonate, 10 colete care conţin ţigări de provenienţă ucraineană.

S-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu anunţarea despre eveniment a autorităţilor de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 4.730 pachete ţigări, marca Marble, în valoare de 42.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

*Tot, în data de 11 martie, la nivelul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase și se deplasau dinspre frontieră către localitatea Straja.

Poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, dar cei în cauză le-au ignorat, fapt pentru care lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment în care contrabandiștii au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 15 colete învelite în folie neagră, care conţineau ţigări, de provenienţă ucraineană.
Totodată au fost anunţate şi autorităţile statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conţin 8.480 pachete ţigări, marca Marble în valoare de aproximativ 85.000 lei.

Lucrători din cadrul aceluiaşi sector, au mai descoperit, ieri, abandonate în apropierea frontierei de stat, 2.940 pachete ţigări, de aceeaşi provenienţă, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

În ambele cazuri de la SPF Brodina s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și