*Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina au declanșat sâmbătă, 09.04.2016 o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, pe raza localității Costileva, jud. Suceava, lucrătorii noștri au observat două persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interior transportând colete voluminoase.

La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a trecut la urmărirea bărbaților, iar în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

În urma acțiunii a fost reținută o persoană, cetățeanul român Gheorghe C., de 40 ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

În zonă au fost descoperite două colete care conțineau cantitatea de 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 10.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

*În data de 10 aprilie a.c., un echipaj de la Sectorul PF Sarasău, a observat în jurul orei 1.00, o persoană care a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au intervenit imediat şi au reușit reținerea persoanei în cauză, care a fost identificată ca fiind cetățean ucrainean, Vasilievich P., în vârstă de 34 de ani.

Totodată, la fața locului au fost descoperite două colete care conțineau cantitatea de 1.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 8.900 lei.

Bărbatul, împreună cu coletele a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

*Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competentă, pe linia combaterii contrabandei, 19.740 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare totală de peste 193.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și