La aeroporturile Otopeni şi Băneasa au avut loc scene de coşmar. Militarii trimişi să apere cele două porţi aeriene ale Capitalei au fost primiţi cu o ploaie de gloanţe, trase de alţi militari, informaţi că vor fi atacaţi de terorişti. În acelaşi timp, de pe clădirile din zona Pieţei Palatului, tot în Capitală, cineva deschidea focul asupra soldaţilor din stradă.

S-au înregistrat schimburi de focuri în clădirea fostului Comitet Central al PCR, asupra căreia s-a tras şi din sediul Uniunii Tineretului Comunist. Iar Palatul Regal şi Biblioteca Centrală Universitară au devenit ţinta unui tir incredibil, apoi au fost incendiate.

La ora 20, colonelul Gheorghe Trosca, şef de Stat Major al USLA, unitatea antiteroristă a Ministerului de Interne, a primit ordin să intervină la sediul Ministerului Apărării. Dar echipa sa a fost întâmpinată cu foc de către militarii din interior. Colonelul şi alţi patru ofiţeri au murit pe loc, iar alţi şapte au fost răniţi. Şi studenţii Academiei Militare Tehnice, chemaţi pentru întărirea dispozitivului de pază al ministerului, au fost primiţi cu gloanţe.

Cinci dintre ei au fost ucişi pe loc, iar alţi opt au fost răniţi. Între timp, la Alba Iulia este doborât, nu se ştie din ordinul cui, elicopterul în care se aflau şeful Miliţiei, generalul Constantin Nuţă, şi adjunctul acestuia, generalul Velicu Mihalea. Pasagerii şi pilotul aparatului au murit carbonizaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și